Vilmorin-Mikado 2. Uluslararası Havuç Sempozyumu’nda havuçtaki dünya liderliğini bir kez daha gösterdi.

09/10/2018

2018 Eylül ayında Polonya’da gerçekleşen 2.Uluslararası Havuç Sempozyumu ana sponsoru olan Vilmorin-Mikado, bilimsel ve teknik konferanslar, havuç sergisi, ürün teşhirleri, uzmanları tarafından yapılan sunumlar ve havuç tadımları içeren etkinlikte 5 kıtadan 250’den fazla katılımcıyı ağırlamanın onurunu yaşadı.

 

 

taro takagi3 gün boyunca süren konferanslarda, Vilmorin-Mikado havuçtaki uzmanlığını katılımcılar ile paylaştı. Konferans programında havuç ıslahçımız Laure Barrot, Heterodera carotae nemotodu ile mücadelede yeni ve etkin yaklaşımları tanıttığı sunumuna yer verildi. Havuç pazarının en önde gelen iş ortağı olarak Vilmorin-Mikado ayrıca havuç ıslahçımız Taro Takagi’nin sunumu ile genetik kaynakların korunması için oluşturulan yeni ortaklık yapısına ve havucun insan sağlığına katkılarına değindi. 

 

 

havuc sergiProgramın en öne çıkan etkinliği ise teknik bilgilerin verildiği ve havuç tadımlarının yapıldığı, katılımcıların geniş ve orijinal Vilmorin-Mikado havuç ürün gamımızı (Speedo, Subito, Attilio, Bolero, Gold Nugget, Maestro, Melodio, Verano, Extremo, Olimpo, Soprano, Octavo, Volcano…) birebir tanıma fırsatı bulduğu Tarla Günü havuç sergisiydi. Sahada hazır bulunan uzmanlarımız sayesinde katılımcılar ıslah ekiplerimiz, tohum teknolojisi ve kalite kontrol uzmanlarımızla fikir alışverişinde bulundular. Günün sonunda havuç tadım alanında Japon tadım uzmanlarımız ile en öne çıkan ürünlerimizin tadımı yapıldı. Segmentasyon, insan sağlığına faydaları ve pişirme tekniklerini değerlendirmek açısından katılımcılara oldukça ilginç bir deneyim oldu.

 

 

mitobeBir kez daha, global havuç uzmanınız olarak Vilmorin-Mikado, ekibinin konudaki uzmanlığı ve deneyim birikimi sayesinde başarılı bir etkinliğe daha imza atmış oldu. Besin değerleri ve lezzet konusunda yeni çalışmalarımız, ziraat ve iklim zorlukları alanında yenilikçi araştırmalarımız ile en iyi çözümleri sunmaya adanmışlığımız ile yola devam ediyoruz.

Diğer haberler

havuç

Vilmorin-Mikado, 3. Uluslararası Havuç Sempozyumu'nda kapsamlı ve dinamik yelpazesini sergileyecek!

Havuçta öncü ve dünya lideri olan Vilmorin-Mikado, 2-5 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında İngiltere'nin York şehrinde düzenlenecek 3. Uluslararası Havuç…

Yeni marul çeşitlerimiz İzmir’de profesyoneller ile buluştu...

  11 Mayıs Çarşamba günü İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Tokatbaşı mahallesinde Osman Köpüklü’ye ait marul üretim tarlasının içerisindeki 3500 m2’…